Støttespillere i sykdomsperioden

Anders3Bloggen om Anders kamp mot leukemien

Da Anders fikk sitt første tilbakefall i 2010, valgte vi i familien å opprette en blogg. Vi gjorde dette for å kunne informere alle rundt Anders, og rundt oss, om hva som skjedde. Uten å måtte ta telefonen og ringe alle sammen. Vi valgte å lenke bloggen opp på Kreftforeningens sider, og dermed fikk den også lesere vi ikke kjente. Den har berørt mange. Vi har besluttet å avslutte skrivingen på bloggen nå, men for de som er interessert, ligger hele historien her.

 

 
logo-barnekreftforeningen3Barnekreftforeningen, tidligere Støtteforeningen for Kreftsyke Barn (SKB), er en forening som ligger ved siden av Kreftforeningen uten formelle bindinger. Barnekreftforeningen har bl.a. som formål å bedre barnas helhetlige behandlings- og rehabiliteringstilbud, og å støtte og tilrettelegge forholdene for familiene.
Vi er medlemmer av Barnekreftforeningen Oslo og Akershus, og kan ikke godt nok uttrykke hvor viktig foreningen har vært for oss i årene som har gått. Vi har blitt kjent med andre familier i samme situasjon, og har fått gode venner for livet. Dette er familier som kan snakke et annet språk og dele en helt spesiell åpenhet rundt en situasjon de fleste heldigvis ikke kan sette seg inn i. Anders, jentene og vi voksne har funnet et fristed under Ferie Med Mening (FMM) i Stavern, der vi var så heldige å få plass sommeren 2009, 2010 og 2011. Det er et fantastisk arrangement.

Cornelia-stiftelsen
Cornelia-stiftelsen ledes av Anne Fi Troye. Stiftelsens formål er å hjelpe ungdom med kreftdiagnose, slik at de kan følge venner og skole fra sykesengen. Anders fikk både laptop og iPod (med inngravert navn) fra stiftelsen under sykdomsperioden. Størst var allikevel støtten og oppfølgingen fra Anne Fi, som bl.a. arrangerte møte med Dag Erik Pedersen og Thor Hushovd for Anders. Hun skaper fantastiske dager i en tung tid, og bringer lys dit hun går.

Min dag i dag
Min dag i dag drives av Norske Kvinners Sanitetsforening, og skaper store dager for barn som har hatt det vanskelig over lengre tid. Anders (og pappan) fikk en fantastisk opplevelse da de ble sendt til Ekstremsportveko i Voss, inkludert helikopterturer og annen moro. Anders og pappa fløy i fallskjerm etter båt da de var her.
Anders ønsket sterkt å hoppe fallskjerm med pappa. Tandemhopp fikk det i gave av oss til sin konfirmasjon, og selvsagt skulle det gjennomføres på Voss under Ekstremsportveko, som han hadde så gode minner fra. Dessverre rakk han ikke å hoppe, men under ekstremsportveko 2012 hopper pappa til hans ære.

Kreftforeningen
Kreftforeningens nettsider er utrolig innholdsrike og omfattende. Heldigvis har de en god søkefunksjon…  Jeg har hatt stor glede av de personlige historiene de legger ut, både gjennom private blogger (som Anders sin) og etter hvert gjennom foreningens egen blogg. Også diagnoser, forberedelser til behandling og matoppskrifter har vært godt brukt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *