Bursdags-ettertanker

Hurra for meg som fyller mitt år

kortTenk at jeg har fått gå på jorden i 43 år. Det er gaven sin det.

Jeg har alltid syntes det har vært litt stas å ha bursdag. Kanskje med unntak av det året jeg fylte 30 og ikke hadde oppnådd det jeg hadde planlagt (som var å ha to barn og stilling som markedsdirektør i Statoil). Å bli eldre er en gave som ikke alle er forunt.

Da jeg startet dette 43. året mitt på jorden – i desember i fjor – var jeg redd. Jeg fikk biopsi-resultater som hvisket om at det ikke er noen garantier her i verden. De første par månedene gikk med til å vente, håpe, frykte, tenke. Jeg skrev ned alle passord og la et sted jeg visste de ville bli funnet, og startet på en bok til hver av jentene mine der jeg fortalte dem hvor høyt jeg elsker dem.

Når jeg nå avslutter mitt 43. år og går inn i det 44., er det som frisk. For en gave det er!

Tenker jeg på alt jeg har fått oppleve, både gode og vonde ting. Kjærlighet og tap, lykke og dyp sorg, dansende jublende glede og tungsinn nesten (men aldri helt) uten fremtidshåp.

43Jeg tenker på alle menneskene jeg har fått møte, både de som forsvant ut igjen av livet mitt, og de som ble der. Mennesker jeg fremdeles møter og mennesker jeg lurer på hvordan det går med. Og jeg kjenner hvordan enkeltmennesker berører meg mer og mer for hvert år.

Jeg ville ikke vært et eneste av mine 43 år foruten, og jeg ville ikke hatt ett eneste av dem om igjen.

Jeg møtte en klok dame da jeg var bare 22 år. Hun hadde grått hår, derfor var hun selvsagt gammel i mine øyne. Men så levende at hun bare trakk folk til seg. Jeg husker hun ble spurt en gang hva hun mente var den beste tiden i sitt liv, og hun svarte «Min beste tid er nå, jeg har aldri hatt det så godt som jeg har det nå». Det var en merkelig opplevelse for meg å høre det, jeg som trodde ungdom var alt. Jeg tenkte at sånn vil jeg leve. Jeg vil leve slik at hver dag – hvert år – føles som det beste jeg har hatt.

Livet er ingen dans på roser, og det 43. året har vært tøft på mange måter. Men det er fullt av mennesker jeg virkelig bryr meg om, ting som er viktige for meg, store og små følelser, og dagene og ukene gir meg en intens følelse av at jeg lever. Jeg tror ikke jeg kan ønske meg så mye mer.

Så jeg gratulerer meg selv med dagen i dag, måtte den bli god.

 

2 tanker om “Bursdags-ettertanker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *